Ποιος παίζεις με τις ζωές μας και τον τόπο μας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 11:13

 Γράμμα απο κάτοικο της περιοχής.

alt »Ονομάζομαι Χρήστος Μπουρογιανόπουλος .

Είμαι παντρεμένος και έχω μία κόρη 7 περίπου χρονών.Διαμένω μόνιμα στην περιοχή του Λαγονησίου τα τελευταία 9 χρόνια όπου μετά από κόπους ζωής, δικούς μου και της γυναίκας μου, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε ένα ανθρώπινο τόπο, αγοράσαμε ένα μικρό οικόπεδο όπου και χτίσαμε ένα σπίτι  στην περιοχή του Μελλισσουργού .Αγαπήσαμε αυτόν τον τόπο σαν να ήταν δικός μας και ακόμη περισσότερο …

 σε αυτά τα χώματα κυλίστηκε πρώτη φορά η κόρη μας, σε αυτά τα δέντρα έπαιζε κρυφτό όταν έκανε τα πρώτα της βήματα ,αυτή την ομορφιά έβλεπε όταν άνοιγε τα μάτια της κάθε πρωί .Ώσπου ξαφνικά πριν 3 ημέρες άλλαξαν όλα . Όλη αυτή η ομορφιά ,όλη αυτή η φύση, χάθηκαν μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα ξεχάσω ποτέ 2 πράγματα απο την συγκεκριμένη ημέρα .Το ένα είναι οι  σπαρακτικές φωνές των πυροσβεστών οι οποίοι  χιλιόμεταρα μακριά  πάλευαν με τις φλόγες και το δεύτερο ήταν η προσταγή της κόρης μου η οποία έκλαιγε απο τον φόβο και μου έλεγε »Μπαμπά κάνε κάτι φοβάμαι ..» Πως να εξηγήσω στην 7χρονη κόρη μου τι συμβαίνει όταν ούτε εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να κατανοήσω.Θα μπορούσε κάποιος  να το ονομάσει  ατύχημα, κάποιος  άλλος εγκληματική αμέλεια, ίσως και έγκλημα εκ προμελέτης, καθώς σήμερα ξέσπασε για  τρίτη φορά  πυρκαγιά πάλι απο την ίδια σχεδόν αφετηρία .Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ και η οικογένειά μου είμαστε καταδικασμένοι να βλέπουμε  τα επόμενα χρόνια έξω απο την αυλή του σπιτιού μας ένα μαύρο,νεκρό τοπίο το οποίο  δεν θυμίζει σε τίποτα τον παράδεισο της προηγούμενης εβδομάδας.Ο μοναδικός λόγος  στον οποίο  μπήκα στην διαδικασία να γράψω και να στείλω αυτό το γράμμα είναι γιατί περιμένω μια απάντηση από όποιον είναι αρμόδιος, Δεν γνωρίζω , αλλά θέλω να  απαντήσω στην κόρη μου γιατί συνέβησαν όλα αυτά . »

 

Υ.Γ. Ευχαριστω μεσα απο τα βαθη της ψυχης μου τους ηρωες της πυροσβεστικης υπηρεσιας οι οποιοι εκαναν υπερανθρωπες  προσπαθειες με κινδυνο την ζωη τους για να σωσουν εμας και τις περιουσιες μας . Ο θεος να ειναι παντα κοντα τους.

Ποιος παίζεις με τις ζωές μας και τον τόπο μας