Τίτλοι Ειδήσεων

 

Άγιοι Θεόδωροι-Ενημέρωση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο από την Πυροσβεστική(VIDEO) PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 15:37

 

Στο αίτημα του Γυμνασίου και του Λυκείου των Αγίων Θεοδώρων, που αφορά στην ενημέρωση των μαθητών για τις πυρκαϊές και τους σεισμούς, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου διαθέτοντας τον Υποπυραγό κ. Ανδρέου, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στις σχολικές εγκαταστάσεις της πόλης και ενημέρωσε τους μαθητές σε θέματα ενεργειών σε περίπτωση σεισμού, πυροπροστασίας, πρόληψης / καταστολής πυρκαγιών και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Η ανταπόκριση των μαθητών στην ενημέρωση ήταν εντυπωσιακή και την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στον άνθρωπο είναι έμφυτη η ανάγκη για αυτοσυντήρηση και αυτοπροστασία.

 

Οι Διευθύντριες των σχολείων κα Κουλουριώτη και κα Παπανικολάου χαρακτήρισαν την σημερινή ενημέρωση ως “μάθημα ζωής” και εξήραν το έργο των πυροσβεστών που παρέχουν στην κοινωνία.

 

Επίσης ο Υποπυραγός κ. Ανδρέου ενημέρωσε τους καθηγητές για την λειτουργία και την χρήση των πυροσβεστήρων που βρίσκονται στο σχολείο.