Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Μυστήριο η Ξύρανση των Πεύκων της περιοχής PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 16:13

 Σε μεγάλο πρόβλημα χωρίς γνωστή ακόμη αιτία, τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με πεύκα να ξεραίνονται σε διάφορες περιοχές των Αγίων Θεοδώρων.


Η Διεύθυνση Δασών στην οποία απευθύνθηκε ο Δήμος, εκτιμά ότι προκαλείται λόγω της αλλαγής του μικροκλίματος, μετά την μεγάλη πυρκαϊά της Κινέτας πέρυσι το καλοκαίρι και μάλλον το φαινόμενο της ξήρανσης των δέντρων θα σταματήσει μόλις αρχίσουν οι έντονες βροχές.

Επίσης ελήφθησαν δείγματα από 14 δέντρα τα οποία απεστάλησαν στο Ινστιτούτο Δασολογίας για εξέταση και το οποίο παρήγγειλε στον Δήμο την άμεση κοπή τους.

Το θέμα απασχόλησε στο πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο και όλοι έδειχναν ανήσυχοι για το φαινόμενο, καθώς η απάντηση της Διεύθυνσης Δασών δεν ήταν πειστική, ως προς τη βεβαιότητα ανεύρεσης του αίτιου.

Συμφωνήθηκε η αποστολή στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Δασοπονίας Καρπενησίου δειγμάτων από πεύκα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα σε αυτό το εργαστήριο να εξεταστεί αν είναι υπεύθυνη η κλιματική αλλαγή. Σε περίπτωση που δεν είναι θέμα κλιματικής αλλαγής όμως απαιτείται η διερεύνηση και άλλων παραγόντων όπως τα φυτοπαθολογικά αίτια.

123487659101112

foto Florin Craus