Τίτλοι Ειδήσεων

 

Επίσκοπος θα ψεκάσει ολόκληρη πόλη με αγιασμό, από ελικόπτερο PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019 10:50

alt  Ο επίσκοπος της Μπουεναβεντούρα, Ρουμπέν Νταρίο Γιαραμίλο Μοντόγια θα δανειστεί ένα ελικόπτερο του ναυτικού, προκειμένου να ρίξει αγιασμό σε όλη την πόλη στις 14 Ιουλίου, ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος άγιος. «Θέλουμε να γυρίσουμε από αέρος όλη την Μπουεναβεντούρα και να ρίξουμε αγιασμό… για να δούμε αν θα εξορκίσουμε όλους αυτούς τους δαίμονες που καταστρέφουν την πόλη μας», δήλωσε ο επίσκοπος αυτής της πόλης της Κολομβίας. «Ετσι ώστε να έρθει η ευλογία του Θεού και να διώξει όλη την ανομία που υπάρχει στους δρόμους», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Newsweek.

Η Μπουεναβεντούρα είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Κολομβίας, αλλά εκεί δρουν συμμορίες που εκβιάζουν, απαγάγουν και τρομοκρατούν τους ντόπιους. Τα εγκλήματα που διαπράττουν είναι τόσο φριχτά, που δεν διστάζουν να ακρωτηριάζουν τα θύματά τους όσο είναι ακόμη ζωντανά.

 

Για τον επίσκοπο όμως, ο αγιασμός είναι η λύση. «Πρέπει να ξεφορτωθούμε τον διάβολο για να δούμε αν μπορούμε να επιστρέψουμε στην ηρεμία που η πόλη έχει χάσει με τα τόσα εγκλήματα, τη διαφθορά, το κακό και το εμπόριο ναρκωτικών», δήλωσε ο 52χρονος Μοντόγια. «Θα ρίξουμε αγιασμό για να δούμε αν θα τελειώσουν αυτά τα άσχημα πράγματα και αν ο διάβολος θα φύγει από εδώ», συμπλήρωσε.

 

Πάντως, οι κάτοικοι δεν περιμένουν τον αγιασμό για να τελειώσουν τα δεινά τους. Πριν από πέντε χρόνια άρχισαν να συνεργάζονται με διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν και υπάρχουν ακόμη συμμορίες, το ποσοστό των δολοφονιών έχει μειωθεί δραστικά.aftodioikisi.gr