Τίτλοι Ειδήσεων

 

Χρήσιμα
«Αν είστε άνω των 65 ετών ελέγξτε την αορτή σας» PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2019 17:33

alt  Τα νοσήματα της αορτής μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγάλη επιτυχία, εφόσον γίνει έγκαιρη διάγνωση, αν είστε άνω των 65 ετών ελέγξτε την αορτή σας. Αυτό είναι το μήνυμα της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδοαγγειακής Χειρουργικής (ΕΕΑΕΧ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Παθήσεις Αορτής (19 Σεπτεμβρίου), η οποία καθιερώθηκε το 2016 από το Ινστιτούτο Marfan και εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας από την ΕΕΑΕΧ.

Περισσότερα...
 
Μακάβριο: Τεστ προβλέπει… αν θα είστε ζωντανοί σε δέκα χρόνια PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2019 15:57

alt  Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί να προβλέψει αν θα πεθάνει κάποιος σε ορίζοντα δεκαετίας και μάλιστα με ακρίβεια μεγαλύτερη του 80%.

Περισσότερα...
 
Υπέρταση: Πόσες φορές την εβδομάδα κάνει να τρώτε πατάτες PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 09:17

  alt Σύμφωνα με μακρά έρευνα, που δημοσιεύθηκε το 2016 στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, σχετικά με τον αντίκτυπο της πατάτας στην υπέρταση, διαπιστώθηκε ότι όσοι καταναλώνουν πατάτες τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα έχουν 11% αυξημένο κίνδυνο για υπέρταση, σε σύγκριση με όσους τρώνε πατάτες λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

Περισσότερα...
 
Αυτή είναι η Νο1 θανατηφόρος νόσος στους ανθρώπους μέσης ηλικίας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 09:15

  alt Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου των ανθρώπων μέσης ηλικίας παγκοσμίως.

Περισσότερα...
 
Ελλάδα: Αυξήθηκαν τα εμφράγματα λόγω οικονομικής κρίσης PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 16:54

  alt Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση αύξησε σημαντικά την ανεργία με συνέπεια την αύξηση της καρδιαγγειακής θνησιμότητα κυρίως μέσω αύξησης της υπέρτασης, του σακχαρώδη διαβήτη και της δυσλιπιδαιμίας.Αυτό ανέφερε ο Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δημήτριος Τούσουλης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα φέτος στο Παρίσι.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL